Gerechtshoven en Rechtbanken behandelen enkel nog urgente zaken door Coronavirus


Door het Coronavirus worden na de sluiting van Gerechtshoven en Rechtbanken enkel nog urgente zaken behandeld. Voor het strafrecht betekent dit dat alle niet-dringende zaken worden uitgesteld of aangehouden.

Noodzakelijke beslissingen

Enkel de noodzakelijke beslissingen worden genomen. Hierbij wordt zo veel als mogelijk is gebruik gemaakt van verbinding op afstand, d.w.z. via een videoverbinding en/of geluidsverbinding.
Onder de noodzakelijke beslissingen vallen: beslissingen over voorlopige hechtenis, beslissingen van de rechter(-commissaris) die geen uitstel dulden, doorzoekingen door de rechter-commissaris, uitspraken van recent afgeronde meervoudige kamerzaken, (super)snelrecht in zaken waarin de verdachte vastzit, beslissingen over voorlopige tenuitvoerlegging van straffen (TUL) en herroeping van een voorlopige in vrijheidsteling (VI).

Vragen?

Heeft u vragen over wat dit voor u als slachtoffer van een ernstig- gewelds of zedenmisdrijf betekent? Neem dan contact op met stichting LANGZS door middel van een mail (info@langzs.nl) of een Facebook-bericht.

Lees hierover meer op Rechtspraak.nl

Deel dit bericht:Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print