oproep: 'toga-protest' voorafgaand aan debat Tweede Kamer aanstaande donderdag


Het bestuur van stichting LANGZS ontving vandaag onderstaande oproep van de Nederlandse Orde van Advocaten, met het verzoek deze te verspreiden onder haar leden.

In navolging van het rondetafelgesprek gisteren in de Tweede Kamer over het rapport van de Commissie Van der Meer vindt er volgende week donderdag 1 februari om 13:20 een debat plaats.

Tijdens de sessie van afgelopen maandag 22 januari in de Rode Olifant is gebleken dat er veel bereidwilligheid is voor nadere activistische initiatieven. Dit is al zeer korte termijn mogelijk. De NoVA wil er namelijk voor zorgen om voorafgaand aan het debat met zoveel mogelijk advocaten a.s. donderdag 1 februari om 12:30 uur in toga op het Plein aanwezig te zijn.

Het succes van deze actie is alleen te realiseren door in grote getale aanwezig te zijn; het moet zwart zien op het Plein! Vervolgens is het idee om door te gaan naar de plenaire zaal van de Tweede Kamer om op de publieke tribune het debat te kunnen volgen.

Met dit ‘toga-protest’ laten we zien hoe groot de zorgen zijn binnen de sociale advocatuur over de toekomst van het stelsel en de toegang van het recht. Dat de bezuinigingen hun tol hebben geëist en dit zo niet langer door kan gaan. Er moet fors geïnvesteerd worden!

Deel dit bericht:Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print